Pšenično integralno brašno 1kg

Pšenično integralno brašno 1kg

PDFPrintanjeEmail
1,45 €
Opis

Integralno pšenično brašno sadrži u sebi sve djelove zrna pšenice što mu daje izvanredna nutritivna svojstva. Sa usitnjenim endospermom dobija: energiju kroz skrob i proteine, sa omotačem obezbjedjuju se dijetalna vlakna i proteini, a kroz usitnjenu klicu esencijalne masti i aminokiseline, kao i nezamjenljive tokoferole poznate kao vitamini E grupe. Zahvaljujući takvom sastavu, integralno pšenično brašno se sa nutricionističkog stanovišta smatra za jednu od najkompletnijih namirnica koja se najčešće konzumira u obliku hleba ili nekog drugog pekarskog proizvoda, u obliku testenina, ekstrudata i niza drugih konzumnih proizvoda. Prednost integralnog pšeničnog brašna je dobra preradljivost tj. mogućnost da se dobije senzorski (organoleptički) prihvatljiv proizvod.

Najčešći nedostatak integralnog pšeničnog brašna jeste kontaminiranost površinskim nečistoćama zrna i prisustvo štetnih primesa. Firma „VEGA ADM“ taj problem rješava uvođenjem dobre pripreme pšenice koju čine izdvajanje svih primjesa kao i onih zrna pšenice koje su bezvrijedna u ishrani (štura, učmala, smežurana i druga zrna). Odgovarajućom površinskom obradom na specijalnim uređajima, odstranjuju se površinske nečistoće kao i bezvrijedni djelovi zrna kao što su dlačice, vrškovi zrna i izumrle ćelije epitela.

Mljevenjem na posebno podešenom mlinskom kamenu dobija se brašno poželje granulacije sa malom količinom mehanički oštećenih skrobnih zrna što je od velikog značaja u pekarskoj proizvodnji.

Osnovne upotrebne karakteristike integralnog pšeničnog brašna su: sortno porijeklo, čistoća, granulacioni sastav, sadržaj vode (vlažnost), sadržaj mineralnih materija (pepeo), sadržaj dijetalnih vlakana (uglavnom celuloza i hemiceluloza) kao i odsustvo štetnih  mikroorganizama, a naročito producenata toksičnih materija u prvom redu mikotoksina. Dosadašnjom kontrolom u akreditovanim labaratorijama potvrđeno je da su svi uslovi ispunjeni.

Integralno brašno proizvedeno u firmi „VEGA ADM“ upakovano je u posebnu višeslojnu ambalažu što omogućava trajnije čuvanje i u najnepovoljnijim uslovima transporta i čuvanja.

Sastojci: 100% integralno brašno pšenice.

Upotreba: za pripremu hleba, peciva i kolača.

Način čuvanja: na suvom i tamnom mjestu.


Posebno brinemo o tačnosti informacija o proizvodima na našoj web stranici. Međutim, kako se propisi o proizvodnji hrane često mijenjaju može doći do promjena u sastavu hrane, hranljivih materija ili alergena, prehrambenih informacija itd. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije korišćenja proizvoda pročitate informacije na samom proizvodu. 

*Slika proizvoda služi samo u ilustrativne svrhe.

 

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Dostava

Dostava kurirskom službom.

Uslovi

Uslovi i pravila FAQ i Privatnost

Podrška

+382 067 608 908

Neko pitanje?

Imate neko Pitanje? Kontakt

Popularno

New Products