Celijakija je doživotna nepodnošljivost organizma na gluten, proteina koji se nalazi u određenim žitaricama koje su tradicionalno najzastupljenije u ishrani: pšenici, ječmu, raži i ovsu. Istraživanja u svijetu su pokazala da je učestalost alergije na gluten poprilično visoka, a od celijakije oboli jedna od 100 osoba. Celijakija se može manifestovati u svim životnim dobima, nije nužno da se alergijom na gluten rode. Pokretački uzročnici mogu biti jako različiti - od stresa, posljedica drugih bolesti, određenih ljekova ili komplikacija kod operacija. Strogim pridržavanjem ishrane bez glutena dolazi do potpunog nestanka simptoma bolesti. Međutim, konzumacija čak i manjih količina hrane koja sadrži gluten može izazvati ponovnu pojavu bolesti.

Proizvodi sa oznakom BEZ GLUTENA nemaju svi Gluten free certifikat –  oznaka bez glutena označava da proizvod u osnovi ne sadrži gluten, ali može sadržavati tragove glutena, koji se u proizvod može prenijeti iz vazduha ukoliko se proizvod pakuje u istom prostoru u kojem se pakuju proizvodi koji sadrže gluten. 

Proizvodi bez glutena

Organske sjemenke sibirskog kedra 100g

♦ nutritivno bogata i ukusna hrana ♦ visok sadržaj ...

6,49 €

Puding sa čokoladom bez glutena 40g/bio

♦ BIO proizvod ♦ Bez glutena (sertifikovano)

1,65 €

Rižin puding sa jabukom i cimetom 40g/bio

♦ BIO proizvod ♦ Bez glutena (sertifikovano)

1,65 €

Tjestenina od crvene leće Fussili bez glutena 250g

♦ Bez glutena (sertifikovano) ♦ Vegan

2,49 €

Tjestenina od slanutka Penne bez glutena 250g

♦ Bez glutena (sertifikovano) ♦ Vegan

2,49 €
Strana 1 od 6