Bio Kakao u prahu sirovi 250

Bio Kakao u prahu sirovi 250g

PDFPrintanjeEmail
6,49 €
Kakao, hrana bogova. Izvor magnezijuma i gvožđa.
♦ 100 % ekološka proizvodnja
♦ izvor magnezijuma
♦ izvor gvožđa
♦ izvor cinka
♦ vrhunski kvalitet
♦ sirov
Opis

 

Super namirnica kakao je pun antioksidansa i hranljivih materija, koje nas snabdijevaju energijom i čine zdravima. Kakao se među starim narodima Južne Amerike smatra hranom bogova. Sadrži magnezijum i gvožđe, što doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, cink štiti ćelije od oksidativnog stresa i pomaže u održavanju zdrave kose, noktiju i kože . Nutrisslim  kakao prah je sirov, iz organskog uzgoja i proizveden od najkvalitetnijih cijelih zrna kakaa, vrste Criollo koja je najređa i najskuplja vrsta kakaa na tržištu, a nazivaju je i "kraljicom kakaa", jer su ta zrna najkvalitetnija. 

Zbog svojih nutritivnih svojstava sirovi kakao posjeduje 14 puta više antioksidanasa od crvenog vina i 21 put više od zelenog čaja. Sirovi kakao nije bio podvrgnut temperaturi većoj od 40°C, zbog čega su u njemu očuvani svi vitamini, minerali i antioksidansi.

Ako patite od manjka gvožđa u organizmu, sigurno će vam se svidjeti činjenica da mali komadić kakaa od 28 grama sadrži čak 314 posto preporučene dnevne količine gvožđa. 
Sirovi kakao za razliku od čokolada od rafinisanog kakaa, ne sadrži šećer. Isto tako, mala je vjerojatnoća da će u svom neprerađenom obliku izazvati alergijsku reakciju. Većina ljudi koja ima problema sa čokoladom alergična je na mliječne proizvode ili hemikalije koje se koriste u proizvodnji čokolade. Kakao rijetko izaziva alergijsku reakciju.

Kakao je prirodni afrodizijak. Kakao podiže nivo serotonina u mozgu (neurotransmiterska hemikalija, koja kada je u ravnoteži, daje osjećaj zadovoljstva i mentalne opuštenosti) stoga je cijenjen kao antidepresiv, takođe pomaže smanjiti neugodne simptome PMS-a.

Sastojci:

Sirovi kakao (Theobroma cacao) u prahu *

*organski uzgoj

Upotreba:

Kakao prah možete dodati toplim ili hladnim pićima, jogurtu, omiljenom smoothie-u ili koristiti za izradu sirovih kolača.


Posebno brinemo o tačnosti informacija o proizvodima na našoj web stranici. Međutim, kako se propisi o proizvodnji hrane često mijenjaju može doći do promjena u sastavu hrane, hranljivih materija ili alergena, prehrambenih informacija itd. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije korišćenja proizvoda pročitate informacije na samom proizvodu. 

Informacije o proizvodima nisu namijenjene dijagnozi i liječenju. Za ozbiljnija zdravstvena stanja i nelagode obratite se svom ljekaru, terapeutu, homeopati. 

 

*Slika proizvoda služi samo u ilustrativne svrhe.

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Dostava

Dostava kurirskom službom.

Uslovi

Uslovi i pravila FAQ i Privatnost

Podrška

+382 067 608 908

Neko pitanje?

Imate neko Pitanje? Kontakt

Popularno

New Products