Ovsene pahulje

PDFPrintanjeEmail
Idealna namirnica za zdravi obrok.
♦ izvor vlakana.
♦ regulišu probavu
♦ snižava holesterol
♦ jačaju imunitet
Opis

Ovsene pahuljice nastaju procesom parenja i omekšavanja zrna ovsa između valjaka, poslije čega se suše. Bogate su mineralima i vitaminima kao što su mangan, molibden, fosfor, bakar, magnezijum, hrom, cink, kalijum, kalcijum, vitamini B grupe, folna kiselina, pantotenska kiselina, kolin, vitamini K i E. Ovsene pahuljice sadrže beta-glukan koji djeluje na smanjenje lošeg holesterola. Količina potrebna za konzumiranje za učinak smanjenja holesterola je oko 70g ovsenih pahuljica (3g ovsenog beta-glukana). Povoljno djeluju na rad srca i krvnih sudova i pomažu održavanju nivoa šećera na normali. Poboljšavaju varenje i imaju blago laksativno dejstvo, zbog čega su omiljenee svima koji imaju višak kilograma ili pate od opstipacije.

Upotreba: ovsene pahuljice možete koristiti za pripremu kaša, muslija, granola, kolača i kao dodatak pecivima.


Posebno brinemo o tačnosti informacija o proizvodima na našoj web stranici. Međutim, kako se propisi o proizvodnji hrane često mijenjaju može doći do promjena u sastavu hrane, hranljivih materija ili alergena, prehrambenih informacija itd. Uvijek trebate pročitati etiketu na proizvodu, a ne da se oslanjate samo na informacije navedene na web stranici. Informacije o proizvodima nisu namijenjene dijagnozi i liječenju. Za ozbiljnija zdravstvena stanja i nelagode obratite se svom ljekaru, terapeutu, homeopati. *Slika proizvoda služi samo u ilustrativne svrhe. 

 

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Dostava

Dostava kurirskom službom.

Uslovi

Uslovi i pravila FAQ i Privatnost

Podrška

+382 067 608 908

Neko pitanje?

Imate neko Pitanje? Kontakt

Popularno

New Products