Opis

Mljeveni lan je veoma popularna namirnica koja umnogome doprinosi ljudskom zdravlju. Prilikom mljevenja, razbija se čvrsta opnica semena lana, pa se njegovi kvalitetni sastojci bolje vare i lakše dospijevaju u krvotok. Odličan je izvor nezasićenih masnih kiselina i dijetetskih vlakana.

2007. godine je sprovedeno istraživanje kojim je dokazano da 2 kašike mljevenog lana dnevno, pomiješane sa voćnim sokom ili jogurtom, smanjuju pojavu valunga kod žena u menopauzi. Mleveni lan je neutralno - blago orašastog ukusa i može biti komponenta svih musli kombinacija, može se dodavati u prelive, sosove i druga jela ili salate. Najpopularniji način konzumiranja je jedna kašika mljevenog lana razmućena u čaši jogurta. 

Nutricionisti takođe preporučuju da se jedna supena kašika mljevenog lana pomiješa sa jednom ispasiranom kuvanom jabukom i da se ova smjesa pojede na prazan stomak, radi regulacije stolice i čišćenja crijeva.

Sastojci: mljeveno sjeme lana. Zemlja porijekla: Srbija.

Način upotrebe: jednu kašiku mljevenog lana razmutiti u čaši jogurta ili voćnog soka. Proizvod se može koristiti kao dodatak bilo kojoj musli kombinaciji, različitim sosovima, prelivima, salatama i drugim jelima.

Način čuvanja: na suvom mjestu zaštićeno od direktne svjetlosti.


Posebno brinemo o tačnosti informacija o proizvodima na našoj web stranici. Međutim, kako se propisi o proizvodnji hrane često mijenjaju može doći do promjena u sastavu hrane, hranljivih materija ili alergena, prehrambenih informacija itd. Uvijek trebate pročitati etiketu na proizvodu, a ne da se oslanjate samo na informacije navedene na web stranici. 

Informacije o proizvodima nisu namijenjene dijagnozi i liječenju. Za ozbiljnija zdravstvena stanja i nelagode obratite se svom ljekaru, terapeutu, homeopati. 

*Slika proizvoda služi samo u ilustrativne svrhe.

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Dostava

Dostava kurirskom službom.

Uslovi

Uslovi i pravila FAQ i Privatnost

Podrška

+382 067 608 908

Neko pitanje?

Imate neko Pitanje? Kontakt

Popularno

New Products