Opis

Psyllium ljuspice su dobijene od sjemena indijske bokvice (latinskog naziva Plantago psyllium), a često se koriste u fitoterapijske svrhe. Polisaharidne sluzi koje sadrži na sebe vežu vodu i imaju sposobnost povećavanja svog volumena čak do 15 puta. Koriste se i kao izvor vlakana, nemaju ukus i uklapaju se u brojne kombinacije, a najčešće se konzumiraju u blendanim sokovima. Možete ih koristiti i za izradu hleba i raznih pekarskih proizvoda. Osim u zapadnjačkoj fitoterapiji, psyllium ljuspice se često koriste u ayurvedskoj i kineskoj medicini.

Sastojci: 100% psyllium ljuspice iz ekološkog uzgoja.

Način upotrebe: 1-3 čajne kašičice psyllium ljuspica dodajte u jogurt, vodi ili sok i konzumirajte odmah zbog brzog pretvaranja u želatinoznu masu. Preporučuje se odmah popiti dodatnu čašu vode i pojačati unos tečnosti tokom dana. Ukoliko koristite psyllium ljuspice za smjese za hleb, umiješajte prah direktno u tijesto da biste dobili mekšu konzistenciju. Posebno su pogodne za bezglutenske mješavine.

Zdravstvene dobrobiti: pomaže u otklanjanju hroničnog zatvora, pokreću ,,lijena crijeva”, doprinose smirivanju nebakterijskog proliva, ublažujuće deluju u slučajevima iritabilnog kolitisa, ulceroznog kolitisa i sl., doprinose sniženju povišenog holesterola povezanog sa hroničnim zatvorom, daje osećaj sitosti.


Posebno brinemo o tačnosti informacija o proizvodima na našoj web stranici. Međutim, kako se propisi o proizvodnji hrane često mijenjaju može doći do promjena u sastavu hrane, hranljivih materija ili alergena, prehrambenih informacija itd. Uvijek trebate pročitati etiketu na proizvodu, a ne da se oslanjate samo na informacije navedene na web stranici. Informacije o proizvodima nisu namijenjene dijagnozi i liječenju. Za ozbiljnija zdravstvena stanja i nelagode obratite se svom ljekaru, terapeutu, homeopati. *Slika proizvoda služi samo u ilustrativne svrhe. 

 

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Dostava

Dostava kurirskom službom.

Uslovi

Uslovi i pravila FAQ i Privatnost

Podrška

+382 067 608 908

Neko pitanje?

Imate neko Pitanje? Kontakt

Popularno

New Products