Opis

Očajnica (Macina trava) je jedna od prvorazrednih ljekovitih biljaka za liječenje plućnih bolesti, početnog stadijuma tuberkuloze, stanja nakon gripe i grozničavih stanja; uspješno se koristi u liječenju bolesti živaca, katara disajnih organa, kašlja, katara želuca; žutice i ženskih bolesti. Takođe se od davnina koristi za neplodnost kod žena i ova biljka može da pomogne ženama koje žele da postanu majke (u mješavini sa zdravcem, koristi se za liječenje ženskog i muškog steriliteta), oduvijek se koristila i za normalizovanje  menstruacije  i  samog ciklusa, odnosno uravnoteženje hormona; poboljšava apetit; podstiče bolju sekreciju jetre i bolje izlučivanje žuči, tako da se preporučuje kod žutice i kod otečene jetre; upotrebljava se i kao sredstvo u liječenju srca i to kod smetnji srčanog ritma (aritmija srca).

Sastojci: herba očajnice (Marrubium vulgare).

Priprema: 1 kašičicu čaja preliti sa 2,5 dl ključale vode, poklopiti i posle 15 minuta procijediti; dnevno piti 2-3 puta po 2,5 dl nezaslađenog čaja, u gutljajima. Kada se koristi kao plućni ili srčani čaj može se zasladiti medom.


Posebno brinemo o tačnosti informacija o proizvodima na našoj web stranici. Međutim, kako se propisi o proizvodnji hrane često mijenjaju može doći do promjena u sastavu hrane, hranljivih materija ili alergena, prehrambenih informacija itd. Uvijek trebate pročitati etiketu na proizvodu, a ne da se oslanjate samo na informacije navedene na web stranici. 

Informacije o proizvodima nisu namijenjene dijagnozi i liječenju. Za ozbiljnija zdravstvena stanja i nelagode obratite se svom ljekaru, terapeutu, homeopati. 

*Slika proizvoda služi samo u ilustrativne svrhe.

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Dostava

Dostava kurirskom službom.

Uslovi

Uslovi i pravila FAQ i Privatnost

Podrška

+382 067 608 908

Neko pitanje?

Imate neko Pitanje? Kontakt

Popularno

New Products