Čaj od nadzemnog dijela ždraljike (kokotac)

Čaj od nadzemnog dijela ždraljike (kokotac)

PDFPrintanjeEmail
Melilotus officinalis
Opis

Kokotac uspešno smanjuje osećaj težine u nogama, bol, otok, noćne grčeve, sprečava zgrušavanje krvi. Djelotvoran je kod bronhijalne astme, dentalnog apscesa i raznih oblika neuralgija.

Kokotac je obilato koristio još Hipokrat za liječenje čireva, a narodna medicina ga je prihvatila kasnije kao lijek za čišćenje creva od toksina, liječenje nesanice i reumatskih bolova u zglobovima. Kod bolesti uva, a posebno kod upale srednjeg uha korišćene su vrele pare od čaja dobijenog prokuvavanjem osušene biljke.

Način pripreme i upotrebe čaja:

Unutrašnja upotreba: jednu do dvije kafene kašike čaja preliti sa 200 ml ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 5-10 minuta. Procjediti i piti dve do tri šolje čaja dnevno.

Spoljašnja upotreba: dvije do tri supene kašike herbe ždraljike prokuvati sa malo vode. Dobijenu kašastu masu uviti u platno i koristiti kao oblog.


Posebno brinemo o tačnosti informacija o proizvodima na našoj web stranici. Međutim, kako se propisi o proizvodnji hrane često mijenjaju može doći do promjena u sastavu hrane, hranljivih materija ili alergena, prehrambenih informacija itd. Uvijek trebate pročitati etiketu na proizvodu, a ne da se oslanjate samo na informacije navedene na web stranici. 

Informacije o proizvodima nisu namijenjene dijagnozi i liječenju. Za ozbiljnija zdravstvena stanja i nelagode obratite se svom ljekaru, terapeutu, homeopati. 

*Slika proizvoda služi samo u ilustrativne svrhe.

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Dostava

Dostava kurirskom službom.

Uslovi

Uslovi i pravila FAQ i Privatnost

Podrška

+382 067 608 908

Neko pitanje?

Imate neko Pitanje? Kontakt

Popularno

New Products