Opis

Nutritivni kvasac u ljuspicama organic 70g

Sastav: 100% organski nutritivni kvasac

Nutritivni kvasac je odličan izvor B vitamina: B1, B2, B3, B5, B6 i B9. Esencijalni za mentalno zdravlje, B vitamini su snažni antioksidanti i često ih nazivaju "vitaminima raspoloženja". Važni su i za centralni nervni sistem, a svi vitamini B kompleksa igraju važnu ulogu u razgradnji proteina, ugljenih hidrata i masti. Nutritivni kvasac je bogat esencijalnim mineralnom, magnezijumom. Sadrži još i cink, bakar i mangan. 

Način upotrebe: pahuljice organskog nutritivnog kvasca mogu se koristiti na različite načine. Mogu se posipati po salatama, koristiti u kuvanju i pečenju, kao dodatak biljnim sirevima pojačavajući "sirasti" ukus.

Proizvod ne sadrži vještačke boje, arome, aditive, zaslađivače.

Nutritivne informacije: proteini (više od 10g na 100g), visok nivo minerala, vlakna (više od 10g na 100g)

Nutritivne vrijednosti na 100g:  
Energetska vrijednost 1081kJ/428kcal
Masti 4,2g
Od kojih zasićene 0,6g
Ugljeni hidrati 40,2g
Od kojih šećeri 15,6g
Proteini 46,4g
So 0,036g
Vlakna 21,7

.

Posebno brinemo o tačnosti informacija o proizvodima na našoj web stranici. Međutim, kako se propisi o proizvodnji hrane često mijenjaju može doći do promjena u sastavu hrane, hranljivih materija ili alergena, prehrambenih informacija itd. Uvijek trebate pročitati etiketu na proizvodu, a ne da se oslanjate samo na informacije navedene na web stranici. Informacije o proizvodima nisu namijenjene dijagnozi i liječenju. Za ozbiljnija zdravstvena stanja i nelagode obratite se svom ljekaru, terapeutu, homeopati. *Slika proizvoda služi samo u ilustrativne svrhe. 

 

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.