Opis

Zrno pšenice ima svjež, pomalo orašasti ukus i aromu. Ovo svestrano zrno se može napraviti u brašno ili kuvati po slatkim ili slanim receptima.

Način pripreme:

Pšenica je takođe savršena za mljevenje, za pravljenje svježeg integralnog brašna za pečenje ili opštih recepata za kuvanje. Pšenično zrno se takođe može kuvati i koristiti kao sastojak u salatama, supama. U poklopljenoj posudi stavite 1 dio pšenice i 3 dijela vode da prokuva. Kuvajte 30 minuta, pre nego što isključite toplotu. Ostavite da stoji, sa poklopcem, 8-12 sati. Ocijedite višak tečnosti i odmah ga koristite ili stavite u frižider u nepropusnu posudu do 3 dana. Alternativno, pšenicu dodajte direktno u supu i krčkajte oko 3 sata, ili dok ne omekša. Pšenica se može prethodno namočiti nekoliko sati kako bi se smanjilo vrijeme kuvanja.


Posebno brinemo o tačnosti informacija o proizvodima na našoj web stranici. Međutim, kako se propisi o proizvodnji hrane često mijenjaju može doći do promjena u sastavu hrane, hranljivih materija ili alergena, prehrambenih informacija itd. Uvijek trebate pročitati etiketu na proizvodu, a ne da se oslanjate samo na informacije navedene na web stranici. Informacije o proizvodima nisu namijenjene dijagnozi i liječenju. Za ozbiljnija zdravstvena stanja i nelagode obratite se svom ljekaru, terapeutu, homeopati. *Slika proizvoda služi samo u ilustrativne svrhe.

 

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.