Opis

Granum laneni protein (sa preko 30% proteina) dobija se mljevenjem pogače nakon hladnog cijeđenja ulja iz sjemena lana, tehnološkim postupkom bez korišćenja hemijskih dodataka te mogu bezbedno da ga konzumiraju svi uzrasti. Pogodan je za osobe koje biraju zdrav način ishrane, za vegane, vegeterijance i za sportiste.  

Sjemenke lana su najbogatiji biljni izvor omega 3 masnih kiselina a sadrže i omega 6 i omega 9 masne kiseline, visok nivo proteina, dijetalnih vlakana, vitamina B, C i E, kalcijuma, selena, bakra, gvožda, cinka, natrijuma, fosfora i kalijuma.

Protein dobijen iz sjemenki lana je odličan dodatak hlebovima, slanim i slatkim pecivima i sve popularnijim smutijima, sokovima i kašama. Konzumiranjem hrane bogate proteinima, podiže se nivo energije, doprinosi se metaboličkim procesima, radu digestivnog trakta i funkcionisanju organizma.

Ne sadrži gluten, postan je i veganski proizvod.

Upotreba: koristi se kao dodatak sokovima, smutijima, jogurtu i kašama. Može se koristiti u kombinaciji sa raznim vrstama brašna prilikom pripreme energetskih pločica, umaka, kao i slanih i slatkih poslastica.

Sastav: 100% samlevena lanena pogača nakon hladnog ceđenja ulja.

Alergeni:  može da sadrži kikiriki, jezgrasto voće ( badem, lešnik i orah) i susam u tragovima.  

Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda:

Energetska vrijednost (kJ/kcal) 

1583/378 

Masti (g) 

od toga: 

zasićene masne kiseline (g) 

15.67

 

1.75 

Ugljeni hidrati (g) 

od toga: 

šećeri (g) 

16.74

 

6.84   

Proteini (g) 

34.00  

So (g) 

0.92 

Vlakna (g)

17.10

Posebno brinemo o tačnosti informacija o proizvodima na našoj web stranici. Međutim, kako se propisi o proizvodnji hrane često mijenjaju može doći do promjena u sastavu hrane, hranljivih materija ili alergena, prehrambenih informacija itd. Uvijek trebate pročitati etiketu na proizvodu, a ne da se oslanjate samo na informacije navedene na web stranici. Informacije o proizvodima nisu namijenjene dijagnozi i liječenju. *Slika proizvoda služi samo u ilustrativne svrhe. 

 

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.