
Sirup deluje antibakterijski, rezređuje gustu bronhijalnnu sluz i omogućava eliminisanje sluzi iz organizma, smiruje grčeve glatke muskulature disajnih puteva, olakšavajući rad organa za disanje, oblaže sluzokožu ždrijela (smanjujući suženje i nadražaj na kašalj).
Sirup od bokvice se preporučuje:
Sastav: svež list bokvice, posebna vrsta livadskog meda, šećer prerađen prirodnim konzervansom, prirodni konzervans kao antibakterijsko sredstvo
Ljekovita svojstva:
Lekovita svojstva sirupa potiču od fito kompleksa koji obuhvata veliki broj aktivnih materija: tanin, pektin, limunova kiselina, vitamin C, saponozid i fitoncid, masna ulja, belančevine i šećeri.
Način upotrebe:
Sirup se uzima posle jela strogo bez upotrebe druge tečnosti (voda, čaj i tome slično).
Mjere opreza: kod dijabetičara je dokazana preosetljivost na neku od komponenata koju preparat sadrži. Blago zamućenje i talog po zidu bočice nije štetan i potiče od biljnih boja. Prije svake upotrebe blago promućkati bočicu. Rok upotrebe neograničen.
Posebno brinemo o tačnosti informacija o proizvodima na našoj web stranici. Međutim, kako se propisi o proizvodnji hrane često mijenjaju može doći do promjena u sastavu hrane, hranljivih materija ili alergena, prehrambenih informacija itd. Uvijek trebate pročitati etiketu na proizvodu, a ne da se oslanjate samo na informacije navedene na web stranici. Informacije o proizvodima nisu namijenjene dijagnozi i liječenju. Za ozbiljnija zdravstvena stanja i nelagode obratite se svom ljekaru, terapeutu, homeopati.
*Slika proizvoda služi samo u ilustrativne svrhe.