Bio Protein Konoplje 250g

Bio Protein konoplje prah 250g

PDFPrintanjeEmail
9,99 €
Proteini konoplje su u carstvu bilja jedan od najvažnijih potpunih i uravnoteženih izvora esencijalnih aminokiselina i masnih kiselina.
♦ 100 % ekološka proizvodnja
♦ visok udio bjelančevina
♦ 41,4 g proteina na 100 g
♦ visok udio prehrambenih vlakana
♦ izvor važnih minerala
♦ za 14 danaOpis

Konopljini proteini dobijaju se iz sjemena konoplje. Puni su vitamina, enzima i minerala. Proteinski prah ima optimalan omjer omega 6 i omega 3 masnih kiselina. Takođe ima visok sadržaj minerala: kalijuma, magnezijuma, gvožđa i fosfora. Dobar je za žene tokom menstruacije i menopauze. Isto tako je dobar za ljude sa suvom kosom i kožom. Vrlo važan je i za sportiste i osobe sa aktivnim stilom života.

Kako djeluje?

Proteini doprinose povećanju i održavanju mišićne mase. Zamjena zasićenih masti sa nezasićenim mastima u ishrani doprinosi očuvanju normalnog nivoa holesterola u krvi. Kalijum ima ulogu u funkcionisanju mišića. Gvožđe doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i igra ulogu u formiranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina. Fosfor i magnezijum doprinose oslobađanju energije u metabolizam.

Sastojci: ekološki sirovi konopljin (Cannabis sativa) proteinski prah.

Upotreba:

Preporučeni dnevni unos je 2 supene kašike (više za aktivnije osobe). Prah se vrlo dobro topi u sokovima, rižinom ili sojinom mlijeku i jogurtu, možete ga dodati i smoothie-ju. Takođe, ukoliko sami pravite energetske pločice možete dodati konopljin protein. Iako možete prah dodavati brojnim receptima, ljubitelji sirove hrane izbjegavaju kuvanje ili zagrijavanje, jer žele sačuvati njegovu nutritivnu vrijednost.

 

Nutritivne vrijednosti na 100g: 

Energetska vrijednost

1449 kJ / 348 kcal

 

Masnoće

12,5 g

 

- od toga nezasićene masnoće

0,1 g

 

Ugljeni hidrati

4 g

 

- od toga šećeri

0 g

 

Prehrambena vlakna

26,72 g

 

Bjelančevine

41,4 g

 

So

<0,01 g

 

Vitamini i minerali

na 100 g

NRV %

Kalijum

1420 mg

71 %

Magnezijum

630 mg

168 %

Gvožđe

9 mg

64 %

Fosfor

2110 mg

301 %

 

* NRV = nutritivna referentna vrijednost


Posebno brinemo o tačnosti informacija o proizvodima na našoj web stranici. Međutim, kako se propisi o proizvodnji hrane često mijenjaju može doći do promjena u sastavu hrane, hranljivih materija ili alergena, prehrambenih informacija itd. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije korišćenja proizvoda pročitate informacije na samom proizvodu. 

Informacije o proizvodima nisu namijenjene dijagnozi i liječenju. Za ozbiljnija zdravstvena stanja i nelagode obratite se svom ljekaru, terapeutu, homeopati. 

*Slika proizvoda služi samo u ilustrativne svrhe.

 

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Dostava

Dostava kurirskom službom.

Uslovi

Uslovi i pravila FAQ i Privatnost

Podrška

+382 067 608 908

Neko pitanje?

Imate neko Pitanje? Kontakt

Popularno

New Products