Opis

Kukuruzno bijelo brašno je proizvedeno od belog kukuruza poznato je i kao projino brašno. Kukuruzno brašno je bogato ugljenim hidratima što ga čini lako svarljivim. Kao bezmasni dio ugljenih hidrata iz kukuruza odlična je komponenta prehrambenih proizvoda. Ne sadrži gluten i za dizana tijesta se mora miješati sa drugom vrstom brašna. U svom sastavu sadrži veliki broj minerala i vitamina E. Belo kukuruzno brašno se kao sastojak nalazi u preko 3.000 prehrambenih proizvoda, od tjestenina do raznih pica.

Mljevenjem zrna kukuruza (slično kao što se melje pšenica — žito) dobija se brašno (kukuruzno brašno). Od kukuruznog brašna ili mješanjem sa pšeničnim brašnom se za ljudsku ishranu priprema: hleb, proja, kačamak, kolači i dr. Od kukuruza se dobija skrob koji se koristi u razne svrhe. Proizvodi se i farmaceutski skrob koji ima različitu primenu u medicini i farmaciji. Od klica izvađenih iz zrelog kukuruza pravi se vrlo hranljivo i ljekovito ulje veoma bogato gliceridima nezasićenih masnih kiselina i fitosterolima. Sadrži i liposolubilne vitamine (posebno vitamin A). U kukuruznim klicama ima oko 28% masnog ulja, 1% lecitina, inozitofosforne kiseline, belančevina, gvanidina, glutamina, šećera i drugih biološki vrlo važnih materija, zbog čega se klice cjene kao veoma jaka, koncetrovana hrana.

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.

Dostava

Dostava kurirskom službom.

Uslovi

Uslovi i pravila FAQ i Privatnost

Podrška

+382 067 608 908

Neko pitanje?

Imate neko Pitanje? Kontakt

Popularno

New Products